Omgeving

Amersfoort: een stad die uitstekende kwaliteiten biedt. Of het nu gaat om wonen, werken, winkelen of recreƫren, de mogelijkheden zijn legio.

Het centrum van Amersfoort is het kloppend hart. Bij de eerste zonnestralen lopen hier de vele terrassen vol en geniet je zorgeloos van een lekkere cappuccino, een goed glas wijn en met een beetje geluk live muziek.

Amersfoort is ook een stad met vele mogelijkheden op het gebied van kunst en cultuur. De festivals die in de zomerperiode plaatsvinden, zetten de stad op z'n kop. Heerlijk ronddolen kun je bijvoorbeeld in KAdE, Museum Flehite of het Mondriaanhuis, maar ook een historische stadswandeling, een niet alledaagse film in het Filmtheater of zelfs een kanotocht door de grachten behoren tot de mogelijkheden.

Amersfoort is een stad die wordt gekenmerkt door een fantastisch centrale ligging. Want of je nu naar Amsterdam, Utrecht of Apeldoorn wilt, vanuit Amersfoort is dit geen enkel punt. Daarnaast bieden de diverse NS- en busstations prima mogelijkheden om met het openbaar vervoer te reizen.

Hogekwartier bevindt zich op korte afstand van het centrum. Het is een stadswijk met een eigen sfeer die veel mensen aanspreekt. Het is ook een groene wijk waar je heerlijk kunt ontspannen in het stadspark bij het Waterwingebied of in natuurgebied De Schammer of natuurlijk in Amerena.

Wil je meer weten wat je in Amersfoort en in de regio kunt doen?
http://www.vvvamersfoort.nl
www.regioamersfoort.nl

Locatiekaart