Start deelmobiliteit Hogekwartier

Geplaatst op 12-02-2020 om 00:00

Start deelmobiliteit Hogekwartier

Gisteren, dinsdag 11 februari 2020, gaven wethouders Menno Tigelaar (wonen) en Hans Buijtelaar (mobiliteit), directeur van de Alliantie Amersfoort Joan van der Burgt en toekomstig bewoner Han van Es, samen het startsein voor het gebruik van de eerste deelauto's in Hogekwartier. Een nieuwe vorm van mobiliteit die volledig aansluit bij de wijk én haar bewoners. Onbezorgd, flexibel, betaalbaar en duurzaam zijn daarbij de uitgangspunten.

Bij deelmobiliteit maken inwoners van een wijk gezamenlijk op een flexibele, betaalbare en duurzame manier gebruik van één of meerdere elektrische auto's. Hierdoor ontstaat een efficiëntere bezetting van auto's. Met een app kan men een auto reserveren en de auto openen en sluiten. Dit nieuwe vervoersconcept wordt in Hogekwartier uitgerold door AXXEL, in samenwerking met de Alliantie en gemeente Amersfoort.

Start deelmobiliteit Hogekwartier

Start deelmobiliteit Hogekwartier

12-02-2020

Gisteren, dinsdag 11 februari 2020, gaven wethouders Menno Tigelaar (wonen) en Hans Buijtelaar (mobiliteit), directeur van de Alliantie Amersfoort Joan van der Burgt en toekomstig bewoner Han van Es, samen het startsein voor het gebruik van de eerste deelauto’s in Hogekwartier.
Lees meer

Start deelmobiliteit Hogekwartier

05-02-2020

Op 11 februari om 15.00 uur is het zover. Dan start officieel de deelmobiliteit van Axxel in Hogekwartier. Hierbij nodigen we u van harte uit op Steenuil 15 om deze opening bij te wonen met een hapje en een drankje.
Lees meer