Inloopbijeenkomst 16 mei

Geplaatst op 09-05-2018 om 00:00

Brand sporthal

Graag nodigen de Alliantie en de gemeente u uit voor een inloopavond over sporthal Schuilenburg op woensdag 16 mei in het wijkcentrum aan het Operaplein 21. De koffie staat tussen 18.30 uur en 21.00 uur voor u klaar. U kunt binnenlopen op een moment dat u goed uitkomt.Tijdens deze avond kunt u vragen stellen over de sloop, de brand, het groen en de afvalcontainers.

Informatie over de brand
In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 mei is sporthal Schuilenburg grotendeels afgebrand. Gelukkig zijn er geen persoonlijke ongelukken gebeurd en zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen bij de brand. In de sporthal is wel asbest aanwezig. Tijdens en na de brand heeft de brandweer metingen uitgevoerd. Uit deze metingen blijkt dat er geen asbest is vrijgekomen en verspreid. Dit komt omdat de brand in hoofdzaak heeft gewoed op een plek waar geen asbest aanwezig was.

Planning sloop
In de week van 30 april was het sloopbedrijf al begonnen met het verwijderen van het asbest. Omdat er nog wel asbest in de restanten van de sporthal aanwezig is, is het terrein nu met waarschuwingslinten afgezet en zijn er waarschuwingsborden geplaatst. Het sloopbedrijf brengt de asbestsituatie opnieuw in beeld. Nadat het resterende asbest is verwijderd, wordt de sloop versneld uitgevoerd. Er wordt een nieuwe asbestinventarisatie uitgevoerd. Zodra dat gereed is, is er zicht op het verdere verloop van de sloop en de planning daarvan.

Oorzaak brand
De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk, brandstichting wordt niet uitgesloten. Het terrein was afgezet met hekken en er waren bewegingsmelders aanwezig. Ook nu is het terrein afgezet en zijn er bewegingsmelders. Het sloopbedrijf onderzoekt in overleg met een beveiligingsbedrijf de mogelijkheden voor aanvullende beveiligingsmaatregelen. Mocht u een onveilige situatie zien dan kunt u dat melden bij het sloopbedrijf via 0548 - 51 22 98. En in geval van spoed 112.

We zien u graag tijdens de inloopavond op 16 mei.

Brand sporthal

 

Start deelmobiliteit Hogekwartier

12-02-2020

Gisteren, dinsdag 11 februari 2020, gaven wethouders Menno Tigelaar (wonen) en Hans Buijtelaar (mobiliteit), directeur van de Alliantie Amersfoort Joan van der Burgt en toekomstig bewoner Han van Es, samen het startsein voor het gebruik van de eerste deelauto’s in Hogekwartier.
Lees meer

Start deelmobiliteit Hogekwartier

05-02-2020

Op 11 februari om 15.00 uur is het zover. Dan start officieel de deelmobiliteit van Axxel in Hogekwartier. Hierbij nodigen we u van harte uit op Steenuil 15 om deze opening bij te wonen met een hapje en een drankje.
Lees meer