Duurzame start sloop De Hoven

Geplaatst op 13-02-2018 om 00:00

Start sloop De Hoven

Met een vleugje nostalgie en met veel mooie herinneringen in hun hart namen de vroegere bewoners van de Hoven afscheid van de flats waarin zij zijn opgegroeid. Gewapend met een moker en een kraan hebben zij, samen met wethouder Fleur Imming en Alliantie-directeur Koos Koolstra 7 februari de eerste sloophandeling verricht op het Florestanhof in Amersfoort.

Op de plek van De Hoven komen 90 sociale huur- en 175 koopwoningen. Het wordt een plek waar nieuwe bewoners kunnen onthaa...sten, inspiratie opdoen en ook hun thuis vinden. De duurzame sloop maakt deel uit van de ontwikkeling Hogekwartier. In deze nieuwe stadswijk worden ongeveer 820 woningen toegevoegd, waarvan circa 400 huurwoningen.

Alle sloopmaterialen van de Hoven worden hergebruikt in andere projecten door heel Nederland. Wij vinden dit belangrijk, omdat we mensen een thuis willen bieden, een plek die bijdraagt aan een goede kwaliteit van wonen en leven. Nu én in de toekomst.

Start sloop De Hoven 2

 Start deelmobiliteit Hogekwartier

12-02-2020

Gisteren, dinsdag 11 februari 2020, gaven wethouders Menno Tigelaar (wonen) en Hans Buijtelaar (mobiliteit), directeur van de Alliantie Amersfoort Joan van der Burgt en toekomstig bewoner Han van Es, samen het startsein voor het gebruik van de eerste deelauto’s in Hogekwartier.
Lees meer

Start deelmobiliteit Hogekwartier

05-02-2020

Op 11 februari om 15.00 uur is het zover. Dan start officieel de deelmobiliteit van Axxel in Hogekwartier. Hierbij nodigen we u van harte uit op Steenuil 15 om deze opening bij te wonen met een hapje en een drankje.
Lees meer