Het Plan

Wonen, ontmoeten, ontspannen en sporten in de nieuwe stadswijk van Amersfoort. Hogekwartier biedt het allemaal. In deze nieuwe wijk heb je werkelijk alles binnen handbereik: het bruisende centrum, veel groen op loopafstand én unieke sportfaciliteiten.  Kortom: een ideale woon- en leefomgeving!

Als je via de Hogeweg richting het centrum van Amersfoort rijdt, voel je in Hogekwartier meteen de stad. Deze nieuwe stadswijk groeit de komende jaren uit tot een stoere, levendige en eigenzinnige wijk.

De eerste blikvanger is het nieuwe zwem- en sportcomplex Amerena. Daarna zie je de moderne stedelijke architectuur van de woningen in Hogekwartier. Een plek waar je lekker kunt wonen en leven. Ruimte is het sleutelwoord van deze nieuwe stadswijk. Want als je hier woont, heb je de ruimte om te genieten van de rust in het vernieuwde park bij het waterwingebied, maar ook de ruimte om binnen vijf minuten in de binnenstad een lekkere cappuccino te drinken of om met vrienden en buren af te spreken in Amerena voor een biertje of samen te sporten.

De wijk is zo ontworpen dat het autoverkeer zo veel mogelijk aan het zicht wordt onttrokken. De Hogeweg is deels verdiept en de stadswijk loopt via een brede ongelijkvloerse kruising over de weg door.

Voor ieder wat wils

Aan Hogekwartier worden circa 820 woningen toegevoegd en een aantal portiekflats is hiervoor gesloopt. Het viaduct is gerealiseerd en de bouw van woningen is in volle gang. Het sportcomplex Amerena is in april 2018 opgeleverd.

In totaal biedt de nieuwe stadswijk straks circa 400 huurwoningen (36% sociale huur en 15% voor maatschappelijke doelgroepen) en circa 430 koopwoningen. Daarnaast komt er nog eens circa 600 m2 bedrijfsruimte.

Hogekwartier is verbonden met het stedelijk vernieuwingsprogramma Amersfoort  Vernieuwt.

Veldenkaart